Западните медии съобщиха, че Руската федерация откъсва полетите над Балтийско море и

...
Западните медии съобщиха, че Руската федерация откъсва полетите над Балтийско море и
Коментари Харесай

The Sun: Русия заглушава сигналите на самолетите над Балтийско море

Западните медии оповестиха, че Руската федерация откъсва полетите над Балтийско море и заглушава GPS сигналите на самолетите.

Информиран източник на публицисти от The Sun твърди, че това се случвало постоянно. По този метод самолетите, които летят над Балтика, непрекъснато имат проблеми с GPS сигнала.

Повече от 2300 полета на Ryanair, към 1400 полета на Wizz Air, 82 British Airways, седем самолета на TUI и четири полета на easyJet оповестиха за разстройства сред август 2023 година и март 2024 година

Общо през това време проблеми с GPS сигналите в небето над Балтийско море са регистрирани от към 46 000 самолета.

Изданието отбелязва, че броят на сходни „ офанзиви “, които английските публицисти приписват на съветската страна, е повишен от по-малко от 50 на седмица предходната година до над 350 на седмица през март 2024 година

Представители на ирландския транспортьор Ryanair потвърдиха, че в последно време броят на сходни проблеми се е нараснал. Обикновено пасажерите не знаят за това, само че водачите би трябвало да дефинират позицията на самолета по друг метод.

Според военния специалист доктор Джак Уотлинг „ Руснаците имат дълга история на потребление на GPS заглушаване като инструмент за тормоз “.

Все още няма публични мнения от Руската федерация по този въпрос.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР